noční pocení

Noční pocení

Trápí Vás noční pocení?

Noční pocení Vám komplikuje život? Co bývá příčinou nočního pocení? Nejste nemocní a přesto trpíte nočním pocením? Budíte se v noci a po probuzení je obvykle Vaše prostěradlo mokré nebo nacházíte své pyžamo propocené a to i přesto, že je běžná teplota v ložnici? Toto noční pocení je velmi nepříjemné, ale nemějte strach, ve většině případů není škodlivé. Přestože je riziko nízké, může být noční pocení projevem nějaké zdravotní komplikace. Je proto vhodné vyloučit zdravotní příčinu nočního pocení, což by vždy měl posoudit jen a pouze lékař. Lékařský termín pro tento typ pocení je nadměrné noční pocení.

trápí Vás noční pocení

Co je nejčastější příčinou nočního pocení?

Hlavní příčiny a tzv. spouštěče nočního pocení jsou shrnuty níže, i když je třeba poznamenat, že mnohé z těchto problémů by zcela jistě bylo doprovázeno dalšími specifičtějšími příznaky:

    • menopauza
    • obstrukční spánková apnoe – stav, který způsobuje přerušení dýchání během spánku
    • antidepresiva a některé psychiatrické léky mohou vyvolat noční pocení jako vedlejší účinek
    • nadměrná konzumace alkoholu, návykových látek
    • hypoglykémie (nízká hladina cukru), která je často spojena s diabetem a užívání inzulínu
    • infekce – tuberkulóza je nejčastější infekce spojená s nočním pocením, noční pocení bývá také projevem dalším infekcí jako např. endokarditida (zánět srdečních chlopní), osteomyelitida (infekce kostí), abscesy a HIV/AIDS
    • rakovina – noční pocení může být příznakem některých druhů rakoviny, jako je lymfom a leukémie; každopádně rakovina by byla téměř jistě doprovázena větším úbytkem hmotnosti
    • hormonální poruchy (nádory, které způsobují vysokou nadlimitní produkci hormonů) a noční pocení také vyvolává zvýšená činnost štítné žlázy
    • gastro-refluxní choroby jícnu – kdy unikají žaludeční kyseliny ze žaludku do jícnu

Nejsem nemocný(á), přesto trpím nočním pocením – co mám dělat?

Pokud není příčina nočního pocení známa, noční pocení je bez horečky, pak je vhodné začít s léčbou nočního pocení. Nadměrné noční pocení obvykle nepředstavuje vážnou hrozbu pro zdraví člověka, ale může být nepříjemné a stresující. Mnoho lidí je při prvním setkání s nočním pocením v rozpacích a okamžitě vyhledává lékařskou pomoc v přesvědčení, že sami nemohou nic udělat pro eliminaci nočního pocení.

Samotné noční pocení není v dnešní době již něčím, co by Vám mělo ovlivnit nebo ničit život. Důležité však je volit vhodný přípravek, který Vás nočního pocení zbaví. Zde je dobré volit správnou intenzitu produktu, jinými slovy jeho sílu a také zaměření, je velmi důležité, zda nás noční pocení pronásleduje po celém těle, nebo se pocení během noci omezuje například na nohy, ruce či pouze záda apod.

nemoc a noční pocení

Eshop poceni24.cz přináší pomoc v podobě specializovaných přípravků proti nadměrnému nočnímu pocení švýcarské značky SweatStop. Přípravky SweatStop pomohli již tisícům lidí v celé Evropě. Představují kompletní řadu přípravků řešící jak noční pocení, tak i pro nadměrné pocení a to pro všechny intenzity nočního pocení i nadměrného pocení. Ve výběru naleznete jak přípravky na celé tělo, tak i pouze na vybrané části těla. Pomůžeme Vám, aby Vás nadměrné noční pocení již více neomezovalo a Váš spánek byl zase bezstarostný.

Pro zbavení se nočního pocení doporučujeme přípravek SweatStop Tělový sprej proti pocení Forte. Ten díky vhodné intenzitě a unikátnímu složení účinně zabraňuje nočnímu pocení. Přípravek spolehlivě zabírá po 1 – 2 aplikacích. Pokud u Vás i po několika aplikacích noční pocení přetrvává, jedná se s velkou pravděpodobností o sekundární projev nějakého zdravotního problému nebo je nutné přejít na produkt vyšší intenzity (zde jde už o extrémní pocení, které se vyskytuje velmi vzácně).

Na nadměrné pocení kdekoliv na těle doporučujeme specializované antiperspiranty Sweatstop:

Související produkty ke článku

Bloger Vlada MolikIng. Vladimír Molík
“Jmenuji se Vláďa a dlouhé roky mě sužovalo nadměrné pocení. Tato zkušenost byla natolik silná, že jsem se rozhodl věnovat oboru pocení naplno. Nejen z laického, ale i odborného pohledu. A protože mě navíc vždy bavilo psát a pomáhat lidem, začal jsem tvořit. Budu moc rád, když vám moje osobní zkušenosti pomohou a budou inspirací ke spokojenějšímu životu.” – zobrazit další články autora